Financial Times onderkent economisch potentieel van Antwerpen

antwerpenAntwerpen behoort tot de top tien van grote Europese steden van de toekomst op basis van economisch potentieel. Dat meent alvast de gerenommeerde Britse zakenkrant Financial Times die zijn tweejaarlijkse lijstjes bekend maakte. In de top tien van Europese steden van microniveau prijkt Mechelen op de negende plaats.

Elke twee jaar publiceert fDi magazine een lijst van ‘European cities of the Future’. Het rapport wordt verspreid onder 750.000 digitale abonnees. fDi Magazine maakt een onderscheid tussen hoofdsteden en megasteden, grote steden, kleine steden en microsteden. Antwerpen werd ingedeeld bij de grote steden.

In de algemene top tien van grote Europese steden vinden we Antwerpen niet terug, maar wel in de subcategorie van steden met veel economisch potentieel. Antwerpen wordt er op een achtste plaats gerangschikt na zes Duitse en één Noorse (Oslo) stad. Frankfurt prijkt op de eerste plaats in die lijst gevolgd van München en Düsseldorf.

Burgemeester Bart De Wever is erg trots op de vermelding van zijn stad en de waardering voor de economische troeven. “Antwerpen heeft de voorbije jaren sterk ingezet op de creatieve en innovatieve sector”, zegt De Wever in een eerste reactie.

“Vorig jaar ontvingen we nog de internationale prijs voor beste lokale startupbeleid. Daarmee maken we onze stad klaar voor de economie van morgen, waarin duurzaamheid en slimme logistiek voorop staan. Het potentieel is er dus zeker. Als stad van de tweede haven van Europa, logistieke draaischijf en de wereldhoofdstad van de diamant zie ik deze topplaats voor Antwerpen door de Financial Times als een bekroning voor deze inspanningen.”

Mechelen valt ook in de smaak bij de redactie van de Financial Times. De stad van Bart Somers haalt zowel de top tien in de algemene lijst van de microsteden als in de categorie van economisch potentieel en verbondenheid.