Fingo verwerft meer opslagruimte

betonFingo heeft zijn opslagterreinen vergroot. Door de continue groei zat de producent van betonwelfsels in Malle helemaal klem. Omdat buurman Debo ermee stopt kon Fingo de 24.000 vierkante meter aan aanpalende grond verwerven. Fingo is gespecialiseerd in de aanmaak van betonnen welfsels, zowel gladde als ruwe. Het gaat dan zowel om gewapende als voorgespannen welfsels.

Het bedrijf werd opgezet in 1972 door Marcel en Gerard Van Cauwenbergh. Die bouwden hun eigen firma in betonproducten uit. In de loop van de jaren specialiseerden ze zich in de productie van betonwelfsels.  Fingo wordt vandaag aangestuurd door Marc Van Cauwenbergh.

Als marktleider investeert Fingo permanent in research, ontwikkeling en knowhow. De crisis in de bouwmarkt en de verschuivingen van nieuwbouw naar renovatie hebben de groei van het bedrijf niet afgeremd.

Gert Van Cauwenbergh: “Fingo vult z’n snelle service aan met alle mogelijke vormen van flexibiliteit. Wij bieden een totaalgamma aan op vlak van formaten en afwerkingen. Daarnaast laten we alle ruimte voor maatwerk zoals uitsparingen voor hoeken, trappen, leidingen, kokers,… En ons eigen studiebureau zorgt voor de nodige ondersteuning op vlak van voorstudies, berekeningsnota’s en legplannen.”

De groei van Fingo kende enkele mijlpalen zoals de overname van de activiteiten van Frederickx in Messelbroek eind 2013, de bouw van nieuwe kantoren in 2012 en de nieuwe productie-unit in 2009. De productiecapaciteit bedraagt vandaag  1.300.000 m² op jaarbasis.