Dinsdag 21 november was de internationale pers te gast bij Flen Parma in Kontich. Dit persbezoek kadert in een reeks geplande Europese perstrips rond Europese investeringen. Dankzij de EU kon Flen Pharma investeren in innovatieve oplossingen voor wondverzorging die het genezingsproces verbeteren en de patiënt meer comfort geven. 78 nieuwe banen werden zo gecreëerd, waarvan 34 in België.

Philippe Sollie, ceo Flen Pharma: “Zonder financiële steun van Europa zou Flen Pharma niet staan waar het vandaag staat. Het grote voordeel van die Europese steun is dat Flen Pharma onafhankelijk is kunnen blijven, waardoor we op ons eigen tempo originele en innovatieve producten konden ontwikkelen.”

Een pakkend verhaal

Apotheker Philippe Sollie’s verhaal start in 1992. Op een barbecue geraakt de dochter van een goede vriend ernstig verbrand. Het meisje bleek allergisch te zijn voor traditionele brandzalven. “Vanaf dat moment kon ik het niet loslaten om een oplossing te vinden”, zegt Philippe Sollie. Maar liefst acht jaar onderzoek deed hij voor Flamigel® zalf op punt stond dat de genezing van brandwonden bevordert en het littekenweefsel beperkt. In 2000 richtte hij Flen Pharma op. De Europese Unie investeerde van bij het begin in Philippe Sollie’s levenswerk.

Groeien dankzij Europese steun

Flen Pharma krijgt onder andere steun van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) of ook wel het Junckerfonds genoemd. Via de Europese Investeringsbank (EIB) biedt het fonds onder meer aan kmo’s leningen aan. Als de Investeringsbank zich ergens achter zet, dan weten investeerders ook meteen dat het gaat over projecten die een grote kans op slagen hebben. En net dat trekt bijkomende investeringen aan. Vandaag stelt Flen Pharma 34 mensen te werk in België en 78 over de landsgrenzen heen.

De EU investeert in duizenden Belgische projecten om de economische groei te stimuleren, de jobcreatie aan te wakkeren en de gemeenschappen te ondersteunen. De impact is voelbaar in termen van: jobcreatie en lokale economische ontwikkeling; ondersteuning van innovatie en investeringen in O&O; en tenslotte ondersteuning van opleiding en werkgelegenheid.

Meer informatie over de verschillende Belgische en Europese projecten en andere initiatieven die door het Investeringsplan voor Europa gesteund worden vind je op de InvestEU website.