Antwerpen – Op 7 maart opent Dennis Huysmans op ’t Zuid een FoniFix reparatiecenter. Het is al het derde herstelpunt, na twee succesvolle vestigingen in Sint-Niklaas en Mechelen. Klanten kunnen de herstelling van hun smartphones, tablets en macbooks ter plaatse volgen.

Dennis Huysmans, zaakvoerder FoniFix: “Betrouwbaarheid, persoonlijke service en garantie van kwalitatieve herstellingen staan steeds centraal in ons verhaal.”

Geen traditionele hersteldienst

FoniFix wil zich als premium hersteldienst onderscheiden van traditionele repairshops door een persoonlijke service waarbij de klant de herstelling live kan volgen. Achter een glazen wand ziet hij de hersteller aan het werk met zijn toestel.
“Het herstelverhaal begon toen ik 18 was en het glas van mijn eerste iPhone brak. Toen was er nog geen sprake van een hersteldienst. Ik probeerde mijn iPhone te repareren, maar die poging liep volledig fout af. Toch groeide mijn interesse om herstellingen te doen uit tot een passie waar ik als student goed mee kon bijverdienen”, zegt Huysmans. 

Huysmans ervaarde dat er veel potentieel was en wou na zijn studies KMO-management meteen van start. Het ondernemerschap was altijd al zijn droom. Het business plan van FoniFix schreef Dennis tijdens zijn studies. In juni 2013 studeerde hij af. Een half jaar later opende hij de eerste FoniFix-winkel in Mechelen, in maart 2015 ging de vestiging in Sint-Niklaas open en nu dus in de Volkstraat 27 in Antwerpen. 

Uitbreiding aanbod

“Met FoniFix wil ik de nummer één in België op vlak van reparatie worden. In de toekomst zal ons aanbod nog verder gaan dan enkel reparatie, maar we willen momenteel de focus hierop houden”, zegt Dennis Huysmans.  
De winkel in Antwerpen is een eerste stap maar in de komende maanden zal er veel online communicatie gebeuren om Fonifix als merk en concept bekend te maken in de regio. 
“Uiteraard willen we mensen aanzetten om voor een reparatie te kiezen. Het is een stuk goedkoper dan een nieuw toestel en zo gaan we duurzamer om met toestellen. Binnenkort starten wij ook met het verkopen van refurbished devices. Dit zijn gereviseerde toestellen die opnieuw op de markt worden aangeboden tegen een lagere prijs. Ieder toestel zal met 2 jaar garantie verkocht worden en functioneert net zoals een nieuw”, besluit Huysmans.