Mercado, de overdekte foodmarket op de Groenplaats, sluit op 30 april de deuren. De pop-up in het oude postgebouw was van bij het begin aangekondigd als een tijdelijk initiatief tot de geplande renovatiewerken aan het oude Antwerpse postgebouw van start zouden gaan. Maar voor het jaareinde zou Mercado terug verschijnen op een nieuwe locatie. Maar waar precies, is nog niet bekend.

Yves Schellekens, co-initiatiefnemer Mercado: “Mercado was en is nog steeds een succesverhaal. Misschien komen we terug naar het postgebouw van zodra de werken uitgevoerd zijn, maar we bekijken op dit moment verschillende opties. Zéker is dat Mercado terug komt. Want niet enkel foodies komen graag naar Mercado, ook voor starters was het dé springplank die ze nodig hadden. Enkele standhouders zijn inmiddels doorgegroeid naar een echt, vast restaurant.” 

Exact anderhalf jaar na de opening – en veel later dan oorspronkelijk gedacht – sluit Mercado eind april 2018 de deuren. Nadien starten de renovatiewerken aan het postgebouw die zo’n anderhalf jaar zullen duren.

Het publiek dat de weg vond naar Mercado is heel uiteenlopend. Shoppers die even willen uitblazen, toeristen die na hun stadswandeling honger hebben, collega’s die na het werk nog wat willen bijpraten, families of gezinnen die eens iets nieuws willen proberen, enz. De gerechten hebben een heel internationaal karakter, met wereldse smaken en pure producten: van Oosterse Bubble Waffles over Mexicaanse tortillas en Marokkaanse msemen.

Tot eind april zijn de food- en drankenstands open, zo’n dertien in het totaal, telkens van woensdag tot en met zondag vanaf 11u00. Voor Mercado de deuren sluit, staat er nog een aantal events op de agenda. Zo is er elke donderdag een Afterwork met dj én hapjes, op vrijdag en zaterdag spelen live bands (van swing over jazz tot latin) en zijn er verschillende dj’s aan het werk. Tot en met de paasvakantie kan je in het oude postgebouw ook terecht in de hippe binnenspeeltuin Playground, op de eerste verdieping. En tot half maart loopt er ook de expo ‘Antwerpen Koekenstad’ op de tweede verdieping.