Wat als je op een dag besluit dat je minstens zes maanden gaat reizen om andere mensen beter te leren kennen, om te kijken of je ook zonder geld kan leven, om je skills als fotograaf elke dag te gebruiken en je stijl nog beter te ontwikkelen? Dan verklaren mensen je gek. Maarten Mellemans (31) uit Antwerpen liet zich daardoor niet afschrikken en pakte zijn boeltje, zegde zijn job, huur en nutsvoorzieningen op en vertrok met zijn rugzak. Zes maanden werden een jaar.

Heel wat verhalen, 220.000 foto’s en 15 extra kilo’s van al het lekkere eten, bracht hij mee naar huis. Daar moest iets van komen. Een boek dus, 250 bladzijden dik met 3.500 foto’s. Met de verhalen van de 62 ‘fools’ die bereid waren Maarten een paar dagen in huis te halen en onderdak te bieden in ruil voor foto’s. Singles, families, nieuw samengestelde gezinnen, in België en in het buitenland, mensen van alle leeftijden steunden hem.
Maarten vertelt ook zijn eigen verhaal, deelt de inzichten die hij opdeed terwijl hij om de paar dagen bij een nieuwe fool introk.

Selfmade fotograaf Maarten verhuisde na zijn studies in Leuven naar Antwerpen Zurenborg omdat hij geselecteerd was voor de Idealabs Accelerator.
Eigenwijs als Maarten is, maar met een visie, wil hij zijn boek realiseren met crowdfunding via kikstarter.com. De crowdfunding campagne loopt nog tot 29 juni. Maarten hoopt € 9.000 te kunnen ophalen zodat hij het boek kan maken tegen midden oktober. Momenteel staat de teller op € 7.579. Nog een kleine € 1.500 te gaan…

“Ik wil alle fools en supporters van het project betrekken bij het boek. Samen iets maken, is waardevol. Vroeger moest een artiest vooral zijn creatieve ding doen en deed een entourage de rest. Nu is een goede artiest alles: maker, maar ook marketeer, vormgever én drukker. Een interessant gegeven en de moeite waard om toe te passen op een écht project”, zegt Maarten.
Voor dit boekproject omringt Maarten zich wel met creatieve talenten: Matthijs De Block (vormgeving), Sara Theunynck (redactie) en Stockmans (druk).