Vermogensbegeleider Fortuna Financial Group heeft er een sterk 2016 opzitten. De groep ziet zijn omzet met meer dan 13% toenemen tot 8 miljoen euro. Die groei heeft alles te maken met de overname van meerdere portefeuilles beleggingsverzekeringen, waarvan die van Optima de bekendste is. De groep is van plan om deze strategie ook dit jaar voort te zetten. Volgens Frank Peeraer, CEO van Fortuna Financial Group zullen veel kleine makelaars het komende jaar hun beleggingsportefeuille willen overlaten.
Met gemiddeld 2 à 3 medewerkers van gemiddeld 55 jaar zijn ze te klein om de nieuwe wettelijke bepalingen van de overheid nog te kunnen toepassen.  “De extra regels die de overheid makelaars oplegt, brengen extra investeringen met zich mee. Bijvoorbeeld extra personeel om witwaspraktijken op te sporen of om de privacyregels na te leven. Daarom zijn ze een prooi voor Fortuna Financial Group.”
zegt Frank Peeraer, CEO van Fortuna Financial Group.

“Makelaars die vandaag geen overnames doen, zullen de boot de komende jaren missen. Fortuna Financial Group beschikt over voldoende financiële middelen om die overnames te realiseren, zegt Frank Peeraer.