Frank Daman leidt Evonik Degussa Antwerpen

damanFrank Daman is benoemd tot de nieuwe gedelegeerd bestuurder van het chemiebedrijf Evonik Degussa Antwerpen. Hij volgt daarbij de Duitser Stefan Kroll op die “Standort manager” wordt binnen de groep. Frank Daman was eerder al productiedirecteur bij het Antwerpse bedrijf.

Evonik Degussa Antwerpen behoort mee tot de top van de Antwerpse chemie. Het bedrijf heeft zich al die jaren gepositioneerd als een producent van zogenaamde speciaalchemie. Stefan Kroll die tot voor kort gedelegeerd bestuurder was schuift nu verder door in het management van de Duitse groep en laat zijn functie over aan Frank Daman. Die nam het roer over per 1 januari jl. maar Stefan Kroll blijft nog enkele weken mee de dienst uitmaken.

Frank Daman wordt zelf als productiedirecteur opgevolgd door Jean-Paul Palmans. Jean-Paul Palmans was tot nog toe directeur biezondere opdrachten.

Evonik Degussa Antwerpen tekende in 2012 voor een omzet van 498 miljoen euro. Daar zat een groei in van 2,2%. De afzet steeg met 7,9%. De raad van bestuur omschreef het boekjaar in haar jaarverslag als “succesvol.” Vooral de verkoop van methionine deed het uitstekend. Silicium daarentegen kende een opmerkelijke terugval.

Met een positief bedrijfsresultaat van 35 miljoen euro (+ 30%) scoorde de Antwerpse vestiging van het Duitse chemiebedrijf uit Essen uitstekend binnen de groep. Netto bleef er trouwens een winst over van 2,9 miljoen euro.

De Antwerpse fabriek stelt 1.022 mensen (FTE) tewerk.