In Marokko slaan Frisomat uit Wijnegem en algemeen aannemer Cosimco uit Kontich de handen in elkaar. En wel met één doel: het aanbieden van sleutel-op-de-deur projecten voor industriële gebouwen.  

“We zijn klaar om verder naam te maken in de Marokkaanse bouwsector”, luidt het bij afgevaardigd bestuurder van Cosimco, Patrick Dua, en CEO van Frisomat, Kris Oorts.

Focus op industriebouw en een verdere groei in Marokko

Dat zijn de grondbeginselen van de kersverse samenwerking tussen Frisomat en Cosimco. Geen kruisbestuiving is idealer dan die tussen de respectieve industriële staalbouwer en algemene aannemer om de Marokkaanse markt met totaalprojecten te veroveren. De bouw van deze projecten verzorgen Frisomat en Cosimco nu samen – onderling gesterkt in sales, marketing, ontwerp en uitvoering.

Potentieel aanboren

Cosimco, sinds 2005 onderdeel van Willemen Groep, staat sterk in Marokko. Het bedrijf is gespecialiseerd in algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen. Weldra verzorgt Cosimco de bouw van de Belgische ambassade in Rabat, en eerder schreef het de containerterminal van de haven van Tanger op haar palmares. “Cosimco is sinds 2014 in Marokko actief en heeft daarmee al een reeks mooie projecten gerealiseerd”, zegt Patrick Dua. “En daarmee is het potentieel van de Marokkaanse markt nog maar net aangeboord. Er wordt recent immers sterk geïnvesteerd.”

Gegeerde prijs-kwaliteitsverhouding

Die positieve trend ervaart ook Frisomat. “Zelf leverden we in Marokko nog maar net een industriële bakkerij af”, gaat Kris Oorts verder. “Als producent van stalen industriegebouwen merken we veel interesse in onze Belgische prijs-kwaliteitsverhouding. Hoge kwaliteit van Belgische bodem tegen een scherpe prijs, weet de Marokkaanse markt duidelijk te smaken.” Een bedenking die ook Cosimco zich terecht maakt. “Samenwerken met Frisomat spreekt vanuit die visie dan ook voor zich”, besluit Dua.

Sleutel-op-de-deur projecten

Om totaalprojecten te kunnen realiseren, bundelen Cosimco en Frisomat nu de krachten. Enerzijds in de realisatie van de bouw, en anderzijds ondersteunend op vlak van sales, marketing en engineering. “Door ons partnership profiteert de klant van sleutel-op-de-deur projecten”, vertelt Dua. “Frisomat levert het prefab-gebouw en wij verzorgen als algemeen aannemer de totaaloplossing ter plaatse.”