Frisomat uit Wijnegem, gespecialiseerd in de constructie van bedrijfsgebouwen,  heeft een order binnen voor de bouw van een 5000 m² grote productiehal voor de productie van rubber in Ivoorkust. 

De ondertekening vond plaats in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan tijdens een Belgische handelsmissie die wordt geleid door prinses Astrid. Een delegatie van Frisomat is ook aanwezig op de missie.

Voor Frisomat is het niet de eerste zakelijke onderneming op Ivoriaans grondgebied. In 2016 haalde het Wijnegemse bedrijf een order binnen voor de bouw van twee productiehallen voor SDC Holding, een distributeur van rijst die ook actief is in de drankenmarkt.  Op dit moment zijn die hallen in volle productie.

“Met de levering van twee productiehallen voor SDC Holding zijn we niet aan ons proefstuk toe op Ivoriaanse bodem” zegt PR-directeur Bob Desmet. Voor rubberfabrikant Compagnie des Caoutchous du Pakidie leverde Frisomat al een nieuwe verwerkings – en opslaghal, voor H Cosmetiques creëerde het ruimte voor de productie en opslag van schoonheidsproducten. “Siat,, waar we overigens ook in andere Afrikaanse landen mee samenwerken, voorzagen we in Ivoorkust van controlekamers voor hun elektriciteitscentrales.”

“We staan garant voor snelle leveringen”, zegt Desmet. “Dat, samen met de Europese kwaliteit die we bieden geeft vaak de doorslag voor mogelijke samenwerkingen”.