Antwerpen – Op 21 februari 2018 organiseert de Antwerpse studentenorganisatie SINC in de Zuiderkroon een avond rond technologie en de toekomst van ondernemen met als thema ‘Future Entrepreneurship’. Tijdens dit interactieve evenement zullen experts hun hands-on-kennis in verschillende domeinen delen met de studenten.

Kim Matthyssen, PR manager SINC 2017-2018: “Het is fantastisch om te zien hoe het ondernemerschap onder studenten leeft. Het is ook de eerste keer dat we zoveel vrouwen in het SINC-team hebben! Dit zorgt voor een perfecte balans. Wat we ook studeren of wie we ook zijn, ondernemen is ons gezamenlijk doel. Deze instelling is de unieke waarde van SINC.”

Studentenorganisatie voor en door jongeren

SINC bestaat uit een jong en dynamisch team van studenten die jonge ondernemers bijstaan. De doelgroep van SINC zijn dus studenten. De studentenorganisatie probeert de leden-studenten echte onderneminsgszin mee te geven in samenspraak met tal van partners en te triggeren om de stap naar het ondernemerschap te wagen. Tijdens verschillende evenementen worden de student-ondernemers geïnformeerd en geïnspireerd. 

Tweede editie Future Entrepreneurship

De eerste editie vond een jaar geleden plaats en was een groot succes met meer dan 600 aanwezigen. Dit jaar ziet SINC het nog groter en streeft naar een opkomst van meer dan 800 studenten.

Christof Anthonissen, event director 2017-2018: “Reeds vijf maanden is het ganse team intensief bezig met de voorbereiding van Future Entrepreneurship 2018. We kijken er enorm naar uit om de studenten een ideale combinatie van informatie en beleving te geven. De spanning stijgt!”

Volgens de organisatoren belooft het een van de grootste informatieve lezingen in België ooit georganiseerd door studenten te worden. Het programma staat volledig in het teken van de laatste trends, technologieën en ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap.
Deze editie brengt o.m. op het podium: Solar Impulse, uitvinders van een vliegtuig op zonne-energie en experts op het vlak van duurzaamheid. Nell Watson laat het publiek kennismaken met Artificiële Intelligentie (AI). WeTransfer en Delft Hyperloop delen hun toekomstinzichten in respectievelijk connectiviteit en mobiliteit. En Schepen Koen Kennis van Stad Antwerpen komt spreken over Smart Cities.

Technologiebeurs

Als extraatje is er diezelfde avond een beurs waar studenten nieuwe technologieën zoals VR en AI zelf kunnen ervaren. Hier zullen een 15-tal bedrijven aanwezig zijn die hun meest innovatieve producten demonstreren met concrete toepassingen.

De ticketverkoop start op vrijdag 19 januari via www.fe18.be