GeoSea, het dochterbedrijf van DEME dat is gespecialiseerd in offshore windenergie, neemt  zijn Deense sectorgenoot A2SEA over.

A2Sea zat in de portefeuille van DONG Energy en Siemens. De overname is goedgekeurd door de regelgevende instanties.  A2SEA telt ongeveer 160 werknemers en exploiteert de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’.

A2SEA vult de activiteiten van GeoSea aan waardoor een ruimere waaier van geïntegreerde diensten en oplossingen kan worden aangeboden aan offshore windenergieklanten. A2SEA rondde onlangs de installatie van turbines op de Burbo Bank Extension op de Westkust van Engeland, in de Ierse Zee af en momenteel installeert het bedrijf turbines voor de Dudgeon Offshore Wind Farm en de Race Bank Offshore Wind Farm, beide in de Noordzee.

 

GeoSea is een dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in offshorewaterbouwprojecten. De onderneming is actief in de sectoren offshore olie en -gas, hernieuwbare energie en civiele techniek. Haar diensten omvatten het hameren en boren van funderingen met grote diameter voor offshore constructies zoals steigers, aanmeervoorzieningen, bruggen en offshore windturbineparken. Verder de installatie van offshore structuren, platformen en geotechnische onderzoeken op grote dieptes. GeoSea stelt meer dan 500 mensen tewerk.