Lint – Het ondernemerscongres voor de community van kmo-connected en kmo-insider kreeg een nieuwe impuls en werd een inspirerende, energieke dag.

Patrick Moens: “Om de kansen op succes te verhogen voor onze deelnemers is kmo-connected voor deze vijfde editie heel bewust teruggekeerd naar de essentie: efficiënt én succesvol netwerken.”

Tijdens deze doe-dag zijn Patrick Moens en zijn team er terug in geslaagd om bedrijven en professionals met elkaar te connecteren. Het netwerkevent vond deze keer plaats in AED Studio’s Lint.

‘Netwerkcoaches’ van de dag waren Indra Dewitte, hoofdredacteur van ‘Het Belang van Limburg’ van Mediahuis, en businss trainer Yann Van den Branden.
De formule bestond uit een gevarieerd aanbod aan sprekers en netwerktafels.
Een dertigtal kmo-connected partners nodigden aan hun netwerktafel geïnteresseerde bedrijfsleiders uit die vooraf konden registreren. Vier keynote speakers maakten hun opwachting in het auditorium: Steven Van Belleghem, partner Nexxworks, had het over klantgerichtheid in een digitale wereld en linkte zijn uiteenzetting aan enkele managementmodellen en voorbeelden uit ‘Customers the Day After Tomorrow. How to Attract Customers in a World of AI, Bots and Automation’, zijn nieuwste boek dat rond 10 december verschijnt.

Arnoud Raskin, oprichter van de mobiele school StreetwiZE die al 20 jaar met straatkinderen werkt, argumenteerde hoe iedereen zich zou moeten openstellen voor de vaardigheden van de straat. Veranderingen brengen nieuwe kansen met zich. Positieve focus, wendbaarheid en veerkracht, proactieve creativiteit en coöperatieve competitie zijn voor Raskin de nieuwe standaard.

Cyriel Kortleven, die zijn leven en loopbaan wijdt aan creativiteit en innovatie, presenteerde zijn boek ‘Survival kit voor professionals in verandering:  Ladders & Bananen’. Hij vertelde hoe ondernemers weg kunnen blijven van twee gevaarlijke valkuilen: complexiteit en starheid. Durf je giga-droom te realiseren aan de hand van nano-stappen, was zijn devies.

Nathalie Bekx, ceo Trendhuis, had het over ‘Sustainable trends to win in this VUCA world’. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn voor haar sleutels die heel veel deuren openen.

Jean Bosco Safari zorgde voor een muzikaal verrassingsapero en Jef Staes, ingenieur en denker, sloot de namiddag af. Met 20 jaar ervaring in organisatieontwikkeling is Staes intussen een oude rot in het vak en schreef hij drie populaire boeken: ‘Mijn organisatie is een oerwoud’, ‘Mijn manager is een held’ en ‘Ik was een schaap’. En ook deze keer was Jef Staes niet verlegen om wat tegen de schenen te stampen.

Enkele sfeerbeelden van de dag. (c) foto’s Wilfried Deferme www.freewheel.be voor kmo-connected.