Het in 1875 opgerichte Gillain & Co uit Aartselaar is overgenomen door de Nederlandse Heleon Group. Door deze overname ontstaat een speler van formaat in de markt van hoogwaardige procescomponenten voor de farmaceutische, life sciences en voedingsmiddelenindustrie.  

Guy Gillain: “Als er geen opvolging is, moet je een andere familie zoeken, met dezelfde waarden.”

Familiebedrijf

Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht draagt directeur Guy Gillain, reeds de vierde generatie, het familiebedrijf in vertrouwen over. “Je bent het verplicht aan je onderneming om te groeien. Dat geldt ook voor een familiebedrijf. Als er geen opvolging is, moet je een andere familie zoeken, met dezelfde waarden. Ik denk dat Jan Timmer van Heleon Group, ook een familieman, Gillain & Co perfect aanvoelt. In die zin geeft deze overname mij de voldoening dat ik als ondernemer de beste beslissing heb genomen in het voordeel van de mensen en de onderneming. We waren al een tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. Met Heleon Group zijn wij ervan overtuigd die te hebben gevonden.” 

Gillain & Co blijft zelfstandig opereren binnen de Heleon Group

Heleon Group heeft vestigingen in België en Nederland. De onderneming maakte de afgelopen jaren een stabiele groei door.
Volgens Heleon Group directeur Jan Timmer leidt de overname ertoe dat de marktpositie, diensten, expertise en het productportfolio van zowel Heleon Group als Gillain & Co verbeteren. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en RVS-componenten, vult Gillain & Co het productportfolio van Heleon Group aan. Andersom schept de acquisitie de mogelijkheid voor Gillain & Co om haar markt en assortiment uit te breiden en heeft Gillain toegang tot de grote voorraden binnen Heleon Group. Door de inkoop van producten te bundelen kan scherp ingekocht worden en kunnen we nu voor klanten op zoek naar de beste oplossingen binnen een nog breder leveringsprogramma. Bovendien zal dat programma alleen maar groeien, omdat we voor leveranciers een interessantere partner worden.”

Kennis

Volgens Timmer zijn alle ingrediënten voor een positieve toekomst voor Gillain & Co binnen Heleon Group aanwezig. Een belangrijk voordeel is volgens hem ook dat beide bedrijven profiteren van elkaars kennis. “De markten die we bedienen stellen hoge eisen aan veiligheid, materiaalcertificeringen, afwerking en kwaliteit. Door de synergie tussen de bedrijven binnen de Heleon Group ontstaat een krachtig kennisplatform en een speler van formaat in de markt van high-end procescomponenten.”