AARTSELAAR – Gillain & Co uit Aartselaar is de nieuwe Belgische verdeler van Continental Disc Corporation (CDC), marktleider in breekplaten. De beslissing volgt nadat Heleon Group de vertegenwoordiging van het Amerikaanse bedrijf in België en Nederland heeft binnengehaald.

Gillain & Co werd in 1875 opgericht en is een gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en componenten in roestvrij staal voor de voedings- en life sciences-industrieën. Sinds april dit jaar behoort het Aartselaarse bedrijf tot de Heleon Group en dat levert meteen voordelen op. Zo werd geïnvesteerd in de automatisering van het magazijn, maar wordt ook aan de optimalisatie van het productgamma gewerkt. De vertegenwoordiging van CDC is daarvan een eerste resultaat.

De hygiënische breekplaten van CDC vervolledigen het totaalprogramma van Gillain & Co en verstevigen haar positie van expertleverancier voor voeding en farma. “Sanitaire breekplaten worden vaak samen met veiligheidskleppen in dezelfde installaties en tanks gebruikt. Daarvoor leveren wij nu al onderdelen, dus is het niet meer dan logisch dat we ook breekplaten aanbieden”, aldus Jan Timmer, ceo Gillain & Co.

CDC vervaardigt breekplaten die wereldwijd in voedings-, farma- en industriële bedrijven worden gebruikt. De platen dienen als een drukbeveiliging die een installatie of tank tegen overdruk en/of onderdruk beschermt om zo een explosie of implosie te voorkomen. CDC onderscheidt zich door innovatieve en gepatenteerde ontwerpen, traceerbare materialen en is IS0 9001-gecertificeerd.