Op ‘t Antwerpse Zuid openden chef Martijn Luinstra en zijn vrouw Virginie Maes een nieuw eigentijds pastarestaurant met gerechten ‘op maat’: huisbereide sausen, ambachtelijke pasta, originele toppings én afgewerkt met Parmezaanse kaas die maar liefst 30 maanden rijpte.

Martijn Luinstra: ”Ons concept is simpel: je kiest een saus, de grootte van je portie, de soort pasta én eventueel een extra topping. Buon appetito!”

Niet aan hun proefstuk toe

Martijn en Virginie hebben al heel wat ervaring in de horeca. Het duo was met zijn eerdere restaurants ‘PUUR’ en ‘Le Chateau Simple’ tot ver buiten Dendermonde bekend voor de verfijnde keuken en het warm onthaal. Dat leverde hen een hoge score op bij Gault & Millau en maakt dat zij nog steeds heel bekommerd zijn om kwaliteit. Enkel de beste ingrediënten zijn goed genoeg.

In oktober 2016 besloten ze het over een hele andere boeg te gooien en openden ze hun eerste ‘GILLIA Smiles & Pasta’ in Dendermonde. Het concept was meteen een schot in de roos. Nu, ruim één jaar later heeft het koppel een tweede vestiging in de Geuzenstraat in hartje van Antwerpen Zuid geopend.
Wat meteen opvalt wanneer je bij GILLIA bent, zijn de rode en Delftsblauwe accenten: een knipoog naar zowel Italië als Nederland, waar Martijn vandaan komt. Die kleurensymboliek is voor het koppel belangrijk: rood weerspiegelt hun passie voor het vak, blauw staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Op restaurant of take away & finish@home

Ook al kozen Martijn en Virginie met dit pastarestaurant voor een totaal ander concept dan in hun vorige restaurant, toch blijft vakmanschap in GILLIA van het grootste belang. Zo maakt Martijn alle sauzen, pasta’s en toppings zelf. De ingrediënten zijn kraakvers en komen rechtstreeks uit Italië. Naast heerlijke pasta’s staan er op de kaart heel wat kwaliteitswijnen en de eigen Italiaanse GILLIA spirits zoals grappa, amaretto, sambucca of Gin. Als je geen zin hebt om op restaurant te gaan, kan je bij GILLIA de sauzen en ongekookte, verse pasta kopen om thuis klaar te maken.