Antwerpen – Gimv verkoopt Brakel, een toonaangevende Europese specialist in klimaatbeheersing en brandveiligheid voor commerciële en industriële gebouwen, aan Kingspan, een wereldleider op het vlak van innovatieve hoogwaardige isolatiematerialen en oplossingen voor de buitenschil van gebouwen.

Rombout Poos, Principal binnen het Sustainable Cities-platform van Gimv, licht toe: “Gimv is trots dat het Brakel de afgelopen jaren kon ondersteunen bij zijn verdere expansie. Het management heeft op dit vlak uitstekend werk afgeleverd.”

Het Nederlandse bedrijf Brakel is al 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het vlak van kwalitatieve high-end oplossingen voor glazen daglichtconstructies, ventilatie- en brandveiligheidssystemen in commerciële en industriële gebouwen. Die oplossingen beantwoorden aan de toenemende vraag naar een comfortabel, duurzaam en veilig binnenklimaat, waarbij men gebruik maakt van natuurlijk licht en buitenlucht. Bovendien zijn ze vervaardigd van hoogwaardige recycleerbare materialen, zoals glas en aluminium.

In 2015 verwierf Gimv een meerderheidsbelang in Brakel en verstrekte bijkomend kapitaal voor de overname van ArginaTechnics in 2016.
Over de hele periode leverde de investering in Brakel een rendement op dat het langetermijngemiddelde van Gimv overtreft. Verder worden over deze transactie geen details bekendgemaakt.

Over Gimv

De Europese investeringsmaatschappij Gimv uit Antwerpen heeft meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. De investeringsmaatschappij is genoteerd op Euronext Brussel. Gimv beheert ongeveer 1,6 miljard EUR (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in 50 portefeuillebedrijven.