Gimv investeert 15 miljoen EUR in Arseus Medical, distributeur van apparatuur en verbruiksgoederen en leverancier van bijhorende diensten aan ziekenhuizen, artsen-specialisten en rusthuizen. De investeringsmaatschappij uit Antwerpen neemt een substantieel belang in het bedrijf naast ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet, die Arseus Medical in 2014 overnamen. Alle partijen verschaffen tevens groeikapitaal om de onderneming versneld te laten doorgroeien in de komende jaren. Over de bedragen die hiermee gepaard gaan, willen de partijen geen details kwijt.

Onder de vleugels van het huidige management werd de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van een sterke structuur, een heldere segmentatie en een aantal uitbreidingen waaronder drie complementaire overnames. In de nieuwe constellatie zullen huidig ceo Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet een zitje in de raad van bestuur behouden.
Voor het dagelijks beleid zal een nieuwe ceo aangesteld worden met een sterke MedTech-expertise, die de onderneming naar een volgend niveau moet tillen.

Arseus Medical realiseerde in 2016 een omzet van 30 miljoen euro met 90 medewerkers, van wie de helft een commerciële functie invult.
Vanuit de hoofdzetel in Bornem is Arseus vandaag actief in vier segmenten. De exclusieve verdeling van hightech uitrusting aan oftalmologen; gespecialiseerde medische apparatuur voor diverse medische specialisaties; verkoop en verhuur van mobiliteitshulpmiddelen, orthopedisch materiaal en stoma- en incontinentiemateriaal. Tenslotte is er nog de toelevering aan de eerstelijnzorg: diagnostiek, verbruiksartikelen en inrichting voor huisartsen, rusthuizen en thuisverpleegkundigen.

In deze vier segmenten heeft de onderneming een leidende positie en een sterke basis om verder te groeien. Ook is er de ambitie om de consolidatie in de Benelux te leiden in een tot op heden eerder gefragmenteerde markt. Het versterken van de merkpositionering en een verdere internationalisering, met de Nederlandse markt als primaire focus, zijn prioritaire aandachtspunten.

Dr.Peter Byloos, Partner binnen het Health & Care-platform van Gimv: “Het huidige Arseus Medical is een ideaal platform om een verdere buy en build te realiseren in een aantal gespecialiseerde sectoren in binnen- en buitenland. Dit vanuit het doel om een verdere integratie naar dienstverlening aan te kunnen bieden en op lange termijn waarde te creëren in een consoliderende zorgsector. We kijken er naar uit om dit traject in de komende jaren samen met het sterke team van Arseus Medical te kunnen realiseren.”

Naast Breath Therapeutics, ImCheck Therapeutics en MVZ Holding is Arseus Medical de vierde investering van het Gimv Health & Care platform sinds begin 2017. Het gespecialiseerde team investeert o.a. via het Gimv Health & Care fonds in mature gezondheidszorg en innovatieve concepten in de zorgsector, met op vandaag participaties in Almaviva Santé, Benedenti, Eurocept, Equipe Zorgbedrijven, MVZ Holding en Spineart.