Antwerpen – Gimv neemt een controlebelang in het gespecialiseerde en snelgroeiende uitzendbureau IMPACT en Nova Engineering uit Hasselt. De operatie past binnen een verzelfstandiging van de groep en de ambitie om het kantorennetwerk verder uit te rollen in combinatie met potentiële buitenlandse expansie.

Dirk Dewals, Head van het Connected Consumer team van Gimv: “In onze portefeuille van innovatieve en exportgerichte groeibedrijven bemerken we elke dag de nood aan gespecialiseerde profielen. Door een specifieke focus op dit marktsegment, een persoonlijke nabijheid en sectorexpertise komt IMPACT tegemoet aan deze noden.”

Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder naast het management van IMPACT. Nabijheid, een persoonlijke aanpak en focus op gespecialiseerde technische, bouw en office functies voor middelgrote groeibedrijven staan centraal in de groeistrategie.

Geen klassiek interimbedrijf

“Dankzij haar specifieke focus en cultuur is IMPACT geen klassiek interimbedrijf. Volgens ons zijn we hierdoor beter gewapend om te slagen in een snel evoluerende HR-markt. Ook op het moment dat de economie een terugval zou kennen, zal deze specialisatie een troef zijn”, zegt Dewals.  

IMPACT werd opgericht in 1999 en is sinds 2006 in handen van de Nederlandse Humares Groep. Deze groep focust als professionele dienstverlener vooral op bouw- en technische profielen, alsook knelpuntberoepen in het administratieve segment. De klanten, vaak industriële bedrijven, hebben voor hun ambitieuze groeistrategie nood aan een modern HR-beleid, met een mix aan oplossingen zoals gespecialiseerde technische profielen, een gedegen opleiding en digitalisering.
IMPACT en Nova rekruteren zowel lokaal als internationaal. De onderneming heeft 17 vestigingen, meestal in bedrijvenzones, en realiseerde in 2017 met ruim 100 medewerkers een omzet van 67 miljoen euro. Binnen een welomlijnde groeistrategie wil de onderneming zijn omzet in de komende vijf jaar nagenoeg verdubbelen.

Groeiambities waarmaken dankzij partnership met Gimv

“De koers die we in het verleden genomen hebben, heeft duidelijk bewezen erg succesvol te zijn. Het menselijke aspect van ons bedrijf, de gedrevenheid van onze teams gekoppeld aan onze kwalitatieve aanpak en onze focus, zorgen ervoor dat we onze klanten kunnen helpen aan de juiste profielen. Het partnership met Gimv zal ons de zelfstandigheid en de middelen geven om onze ambitie verder te zetten, zowel in België als internationaal, en om erkend te worden als dé technische speler op de markt”, zegt IMPACT-CEO Eric Dantinne.

Over de financiële aspecten van deze transactie zijn geen verdere details bekendgemaakt.