Goed nieuws voor Mortselse broodliefhebbers?

broodWie in Mortsel woont zal het geweten hebben: de ene na de andere bakker verdwijnt.  Het recente faillissement van De Castro heeft de lacune  nog duidelijker gemaakt: een verse warme bakker wordt in Mortsel een zeldzaamheid.

Maar misschien is er goed nieuws op komst.  Vanuit Mechelen hebben de Broodbroeders Mortsel ontdekt. De Broodbroeders, dat is een duo uit Mechelen, Johan Nulens en Steven Van Der Stichelen, die ambachtelijk brood bakken en dat via abonnementsformules verkopen aan horecazaken en particulieren. ‘Voorlopig richten we ons vooral op Mechelen, want daar zijn nog uitbreidingsmogelijkheden’ zegt Steven Van Der Stichelen. ‘In Mortsel leveren we voorlopig enkel aan Kawa, dat is de koffiebar in het station van Mortsel Oude God. We beseffen dat er in Mortsel best wel mogelijkheden zijn om ons versgebakken brood te verkopen maar het is op dit moment niet de eerste prioriteit’.

Broodbroeders Steven en Johan runnen de zaak met zijn tweeën. Zowel het eigenlijke bakken, in een bakkerij in de Stationsstraat in Mechelen als de distributie doen ze zelf, met de fiets. Er wordt gebakken van dinsdag tot zaterdag en je kan het brood aankopen via een abonnementenformule of in de winkel zelf. De soorten brood wisselen elke dag, volgens het menu http://www.broodbroeders.be/op-het-menu/.

Maar er is uitbreiding op komst, vertrouwt Steven ons toe. Wanneer en met hoeveel mensen, dat wil hij voorlopig nog niet kwijt. En de Mortselaars, die kunnen hun producten alvast gaan voorproeven bij Kawa.