Gedaan met de papieren vrachtbrief. Na een halve eeuw gooit Gosselin Group de papieren brief overboord. 

De transport- en logistieke groep voert deze innovatie in met het Belgische bedrijf Pionira. Zowel voor de logistieke als voor de verhuisactiviteiten wordt de papieren vrachtbrief afgeschaft.
De huidige administratieve procedure in de transportsector is nog te omslachtig, zegt Barry Van Leuven, managing director van Pionira. “Een verzender telefoneert, faxt of mailt de transportopdracht door. Die opdracht wordt overgetikt in een lokaal softwareprogramma. De vrachtbrief wordt geprint. De huidige manier van werken is niet alleen repetitief en omslachtig, maar ook vatbaar voor fouten”.

Efficiëntere administratie dank zij digitalisering

Dankzij de digitale vrachtbrief wordt die administratie transparant en efficiënt. Dubbel werk is uitgesloten en de vrachtbrief is meteen online beschikbaar voor zowel de verzender, de transporteur als de ontvanger. “Gegevens overtikken behoort tot het verleden, waardoor het risico op foutjes lager ligt. De laad- en lostijden worden bovendien automatisch geregistreerd” zeggen Nathalie Luyckx van Gosselin Group en Barry Van Leuven.

Gosselin koos voor Pionira omdat dit het meest geschikte bedrijf was om de connectie te maken met datasharingplatformen zoals Nxtport en BRUcloud.

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers.  Het hoofdkwartier ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen.