De pan-Europese groep Gosselin Mobility nam op 1 juli de verhuisactiviteiten van Packimpex in Zwitserland over. De overeenkomst tussen Marc Smet, ceo en eigenaar van Gosselin, en Marcel Jörg, ceo en eigenaar van Packimpex, heeft betrekking op de verhuis- en opslagactiviteiten alsook het vastgoed van Packimpex.

De overname volgt op de recente samensmelting met DT Moving UK en France en zorgt voor een verdere uitbreiding van het Europese netwerk met kantoren in Bern, Bazel, Zurich, Genève en het Duitse Eschbach. Packimpex wordt zo deel van Gosselin Mobility dat nu 56 kantoren in 34 landen telt.

Marcel Jörg brengt zijn gerenommeerde en gerespecteerde verhuis- en opslagteam van meer dan 100 personeelsleden via een afzonderlijk legale entiteit mee naar de Gosselin Mobility UK holding. Marcel Jörg wordt samen met Nick Kerr en Marc Smet aandeelhouder van Gosselin Mobility UK Ltd. Daarnaast blijft hij eigenaar van Packimpex Ltd dat verder zal blijven werken als een Zwitserse DSP (Destination Services Provider), immigratiespecialist en corporate apartment management services.

Voor de klanten en business partners van Packimpex verandert er niets. Packimpex blijft een one-stop-shop. Klanten kunnen verhuizingen of opslag, DSP, immigratie of corporate apartment management of een combinatie van bovenstaande bestellen. Er wordt geen verandering verwacht in de aangeboden diensten. Beide Packimpex entiteiten blijven op maat gemaakte oplossingen aanbieden onder de merknaam Packimpex.

Over de overname zegt Marc Smet: “Dit is een opmerkelijke opportuniteit waarmee we Gosselin Mobility meteen als grote speler kunnen zetten in de Zwitserse markt die gekend is voor zijn grote corporate en diplomatieke opportuniteiten. Packimpex werd opgericht in 1977 en ontwikkelde zich tot leidinggevende dienstverlener op het vlak van verhuisactiviteiten en relocation. Hun klantgerichtheid en innovatieve diensten hebben me altijd gefascineerd.”

Marcel Jörg: “Als grote ondernemingen en Relocation Management Companies hun supply chain blijven inkrimpen, wordt het uitermate belangrijk voor verhuisbedrijven om deel uit te maken van een sterke pan-Europese organisatie. Wij willen nu en in de toekomst een antwoord bieden op de steeds veeleisender vragen van klanten over wetgeving, compliance en technologie en toch onze competitiviteit behouden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze verhuis- en opslagactiviteiten én onze respectieve teams een behouden toekomst tegemoet gaan.”