Grafische sector centraal op Open Bedrijvendag

bedrijvenZo’n 50 Antwerpse en Wase bedrijven nemen zondag e.k. deel aan de traditionele Open Bedrijvendag. De focus ligt dit jaar op de snelle evoluties die ondernemingen vandaag ondergaan en hoe ze omgaan met veranderende markten. De spots staan dit keer op de grafische sector en zijn 500 ontwerpers, drukkers, opleidingscentra en afwerkers.

De Open Bedrijvendag is na al die jaren een vast item geworden op de kalender. Die dag openen honderden ondernemingen hun deuren om het grote publiek te laten kennis maken met de activiteiten. “We brengen ook dit jaar weer een mooie mix van startende zelfstandigen en gevestigde waarden”, zegt directeur Matthias Lievens. “Wij spreken in dit opzicht een heel breed publiek aan.”

De Open Bedrijvendag krijgt de steun mee van het Agentschap Ondernemen. “Onze industrie zit volop in een overgangsfase”, zegt administrateur-generaal Bernard De Potter. Ook Voka en Unizo doen mee.

Febelgra, de Belgische beroepsvereniging van de grafische sector is dit jaar de federatie in de kijker. Febelgra gelooft sterk in de kracht van de gedrukte communicatie. Op de Open Bedrijvendag doen 13 drukkerijen hun deuren open.

De lijst van de deelnemende bedrijven is te vinden op www.openbedrijvendag.be

Enkele opgemerkte Antwerpse en Wase trekkers: het Antwerp World Diamond Center (AWDC), Auto’s Cardoen in Wilrijk, Isvag in Wilrijk, OAK Graphics in Kalmthout, het Havencentrum in Antwerpen, Krekels in Lokeren, Wase Wind in Beveren-Waas enz.