Het accountancybedrijf Grant Thornton, dat ook een vestiging heeft in Antwerpen,  werd door het International Accounting Bulletin* uitgeroepen tot de werkgever van het jaar voor 2017.

Het is de derde keer in vier jaar tijd dat Grant Thornton erkend wordt als beste werkplek wereldwijd in de accountancysector. Grant Thornton wil niet alleen voor zijn cliënten maar ook voor zijn werknemers de allerbeste zijn. Het bedrijf wil dat doel bereiken via diverse initiatieven. Hun medewerkers zijn het middelpunt in alles wat ze ondernemen.

De jury prees Grant Thornton in het bijzonder voor het feit dat ze al jaren die bijzondere focus hebben op hun medewerkers, niet alleen op mondiaal niveau maar evenzeer op lokaal vlak.

Grant Thornton stelt al langer niet het diploma op de eerste plaats bij de aanwerving van medewerkers, maar wel zijn intrinsieke waarde. Paul De Weerdt, Managing Partner Grant Thornton Belgium zegt daarover: “In België hechten we meer belang aan talent dan aan diploma’s. De juiste mentaliteit, ambitie, zin om te ondernemen, contactvaardigheden en emotionele intelligentie zijn minstens zo belangrijk. Een aantal skills kunnen sowieso nog on the job zelf worden aangeleerd.”

In België stelt Grant Thornton 160 personeelsleden tewerk, verspreid over de kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Hasselt, Turnhout en Jumet.  Diensten van Grant Thornton in België zijn audit, accountancy, tax & legal en bedrijfsadvies.