Greenway komt naar Antwerpen

greenEind februari kun je op de Groenplaats vegetarisch eten. De keten Greenway van Paul Florizoone opent er dan zijn derde vestiging. Greenway viseert vooral de toeristen en de studenten van de nabij gelegen scholen.

Paul Florizoone toerde enkele jaren geleden rond in India en werd er gegrepen door de hele filosofie rond vegetarisch eten. Hij opende in Gent zijn eigen vegetarisch restaurant. Greenway had er zoveel succes dat er al gauw een tweede vestiging kwam in Leuven. Met Antwerpen groeit de keten verder door. Er komt binnenkort overigens ook nog een take away in de buurt van het Brusselse Zuidstation.

Greenway staat niet alleen voor eten. De formule is helemaal ingebouwd in een eigen lifestyle. Geen wollesokkenmentaliteit echter. De hele aanpak van de keten is doorleefd en gaat uit van biologisch afbreekbare verpakkingen, biologische kuisproducten, milieuvriendelijk afvalbeheer enz. Greenway schenkt bovendien elk jaar 5% van zijn winst aan een goed doel.

Vegetarisch eten betekent biologische producten zoals eieren, pasta, zuivel en groenten. Er wordt gewerkt met gezonde vetten zoals olijfolie en kokosvet. Geen geraffineerde suikers.

Greenway is als concept gegroeid op de zomerse muziekfestivals. De twee winkels vormen onderhand de basis van wat allicht ooit een keten kan worden. Een aantal producten van Greenway worden tevens verkocht bij Delhaize.