Groeninghe specialist in containertransport

groeningheHet transportbedrijf Groeninghe wordt vandaag aangestuurd door de derde generatie. De onderneming uit Kontich spitst zich vooral toe op het vervoer van containers. Wie geregeld via de E19 naar Antwerpen rijdt zal ongetwijfeld al wel vaker de netjes opgestelde rij Volvo’s opgemerkt hebben.

Groeninghe is in dit opzicht een puur familiebedrijf. Als transporteur bedient het klanten in de hele Benelux, Frankrijk en Duitsland. De centrale ligging in het brede havenestuarium heeft daartoe veel opportuniteiten geopend. Volgens ceo Jaak Mennes ligt de groeikracht van de onderneming vooral in de klantgerichtheid en de volgehouden prijs/kwaliteitsverhouding. “Wij hechten daarnaast vooral veel belang aan goed personeel,” zegt hij in een gesprek met het economisch tijdschrift Sterck. “Wij werken daarbij uitsluitend met werknemers die de Belgische nationaliteit hebben en die de taal van onze klanten machtig zijn.”

Merkwaardig: Groeninghe runt ook nog een dierenspeciaalzaak. Die is gegroeid uit de maalderij die de familie ooit nog stichtte en die door het huidige management omgebouwd werd tot een dierenspeciaalzaak. Vooral die commerciële slogan is leuk: “Van olifant tot mier, we hebben alles voor uw dier.” Groeninghe voert allerlei soorten dierenvoeding- en benodigheden uit in nagenoeg alle Belgische provincies. Ook particulieren kunnen er terecht.