Groentekarren van Peeters-Govers vast icoon in provincie

peetersHet bedrijf Peeters-Govers uit Berchem en De Groenteboer uit Balen hebben de titel ‘Groentevakman 2014 van de provincie Antwerpen’ gekregen. Peeters-Govers werd geroemd omwille van zijn groenterayon, die de mooiste is van de provincie. De Groenteboer kaapte de hoofdprijs van ‘Groentevakman’ weg in de categorie speciaalzaken.

De Groentevakman is een gezamenlijk initiatief van Flandria, Boerenbond, All Day Long en Buurtsuper.be, met steun van EPS, SBB, KBC, de Provincie Limburg en de Provinciale Landbouwkamers

Aandacht voor bewaaromstandigheden en een mooie presentatie, met een duidelijke aanduiding van de prijs en het land van herkomst zijn belangrijke factoren voor verse producten. De wedstrijd ‘Groentevakman’ heeft dan ook tot doel om goede voorbeelden te belonen.

Peeters-Go vers is een heus icoon in de provincie Antwerpen. Het bedrijf werd in de oorlogsjaren in Gierle opgezet door Jos Peeters en zijn vrouw Maria Govers. Ze zetten hun eerste stappen met groenten en fruit op de markten van Mol en Hoogstraten maar breidden hun activiteiten geleidelijk aan verder uit. Er kwamen verschillende buurtwinkels (vandaag zes), er werd geleverd aan de horeca, er kwam een eigen vleesbedrijf (Vleba) maar de onderneming kreeg haar reputatie voor zijn specialiteiten in groenten en fruit vooral met zijn “groentekarren” die de hele provincie doorkruisten. Ook nu nog.

De klanten konden hun dagindeling tijdens de week perfect afstellen op de klokvaste afspraken van de trucks van Peeters-Govers. Ze waren altijd op tijd.

Peeters-Govers wordt vandaag aangestuurd door de kleinzoon van de stichter, Jan Peeters.