Brecht – Het gaat Groep Bolckmans, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verhuur van bedrijfsvastgoed, voor de wind. Het bedrijf verhuist van Schoten naar Brecht, de website en de huisstijl krijgen een nieuwe look & feel, nieuwe projecten en aanwervingen staan op stapel.

Gedelegeerd bestuurder Ronny Bolckmans: “Het pand in Schoten was te klein geworden. Als vastgoedbedrijf hebben we nood aan een visitekaartje.”

Nieuwe thuisbasis in Brecht

En die nieuwe vestiging heeft Bolckmans uiteraard zelf gerealiseerd in Brecht. Het gebouw baadt in het licht met de vele glaspartijen en open ruimtes.
“Ons nieuwe bedrijfspand staat symbool voor de kwalitatieve en aantrekkelijke projecten die we ook voor andere bedrijven willen realiseren”, zegt Ronny Bolckmans.

Bolckmans in een notendop

In de jaren ’80 verkocht Herman Bolckmans, oprichter van Bolckmans Industriebouw,  de aannemerstak van het familiebedrijf. De afgesplitste Groep Bolckmans van Herman specialiseerde zich verder in de ontwikkeling en verhuur van bedrijfsvastgoed. Onder impuls van de tweede generatie met zoon Ronny Bolckmans, die is aangesteld als gedelegeerd bestuurder, breiden de activiteiten van de groep zich uit naar residentieel vastgoed. 

Groeimogelijkheden

Groep Bolckmans heeft tientallen bedrijfspanden en KMO-units voor verhuring in bezit. Daarnaast beschikt het bedrijf over een paar 100.000m2 grond voor toekomstige ontwikkelingen. “We zien heel wat groeimogelijkheden”, stelt Ronny Bolckmans. “We beschikken nog over een grote voorraad gronden op strategische locaties in heel Vlaanderen, zowel voor bedrijfsvastgoed als voor woonprojecten. De bedrijfsgronden ontwikkelen we stapsgewijs met panden op maat van KMO’s en functionele gebouwen voor logistieke bedrijven”, gaat Ronny verder.  
Om de groeiambities te realiseren, heeft de groep nood aan bijkomende gespecialiseerde medewerkers. Op korte termijn staan twee aanwervingen op de planning, waardoor het aantal vaste medewerkers naar zeven zal stijgen.

Nieuwe impulsen voor marketing

Niet alleen in een nieuwe thuisbasis werd geïnvesteerd, ook de marketing kreeg nieuwe impulsen en de website werd volledig vernieuwd.
Ronny Bolckmans: “Als je zoekt naar een bedrijfspand, dan ben je op onze nieuwe website meteen geholpen. Direct op de homepagina zie je hoeveel bedrijfspanden we momenteel te huur aanbieden en krijg je op kaart een overzicht van de locaties.”