Loenhout – Vorsselmans blaast 45 kaarsjes uit. In al die jaren voorzag het bedrijf duizenden klanten van nieuwe ramen, deuren en gevels. En sinds tien jaar zorgt de business unit Vorsselmans Solar ervoor dat de energierekening een pak lager kan door het installeren van zonnepanelen.

Ceo Mark Vorsselmans: “Ons bedrijf ontwerpt, installeert en monteert ramen, deuren en complexe gevelconstructies van topkwaliteit. Sinds 2007 plaatsen we ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen.”

Van eenmansbedrijf tot een volwassen kmo

In 1972 startte Constant (Stan) Vorsselmans als eenmansbedrijf in aluminium ramen vanuit zijn garage in Wuustwezel. Acht jaar later stak hij de grens over voor een eerste project in Nederland. Dat was groot nieuws net zoals in 1989 toen Vorsselmans naar Loenhout verhuisde en in 1992 zoon Mark en dochter Kristel, de tweede generatie, in de zaak stapten. In 2002 nam Vorsselmans zijn intrek in de nieuwe en huidige kantoorgebouwen in Loenhout en twee jaar later kwamen Mark en Kristel aan het roer te staan. De afdeling zonnepanelen Vorsselmans Solar bestaat intussen ook al tien jaar.

Toonaangevend familiebedrijf

“Onze missie is: topkwaliteit op maat door duurzame samenwerking. Dit realiseren we door dagelijks onze kernwaarden – samenwerking, engagement en excellentie – toe te passen”, zegt Mark Vorsselmans.

Het portfolio van Vorsselmans telt talloze kleine en grote projecten in België en Nederland. Het bedrijf houdt er een integrale aanpak van bouwprojecten op na.
“We denken mee met de architect en de bouwheer, voeren zélf een diepgravende technische studie uit en overleggen nauw met andere partners tijdens de uitvoering. Bovendien garandeert onze persoonlijke benadering topkwaliteit van start tot finish”, voegt Mark Vorsselmans eraan toe.