ANTWERPEN – Aan de voet van de Meir, in Leysstraat 7, heeft The Belgian Chocolate House een boetiek geopend. Het is meteen ook de eerste zaak in een stadscentrum van ’s werelds grootste chocoladeretailer.

The Belgian Chocolate House is een trendy en toonaangevende shop die verschillende referentiemerken onder één dak brengt. Het gaat onder meer om chocolade van Neuhaus, Pierre Marcolini en Corné Port-Royal, samen met andere premium-lekkernijen zoals ijsjes, taart, macarons en in de winter ook warme chocolademelk. Verder kunnen klanten in de boetiek terecht voor een koffie met bijpassende pralines.

The Belgian Chocolate House werd opgericht door International Duty Free, een 100 procent Belgische onderneming en van oorsprong de eerste taxfree winkel op de luchthavens van Brussel-Zaventem en Charleroi. Vorig jaar mocht het bedrijf nog de Mercurius Prijs 2017 in ontvangst nemen voor het meest geslaagde winkelconcept.

Intussen biedt The Belgian Chocolate House al meer dan 60 jaar de belangrijkste Belgische chocolademerken in haar winkels aan. “We verkopen 1,4 kilogram per minuut, 24 op 24 en 7 op 7. Elk jaar verkopen we op Brussels Airport meer dan 800 ton chocolade. Met al onze vestigingen samen gaat het jaarlijks om 1.000 ton”, aldus Nicolas Van Brandt, ceo van International Duty Free.