Group Van Loon, actief is in de sector van tankcontainers, breidt met de overname van Raaphorst Transport BV zijn activiteiten als logistiek dienstverlener uit naar de regio’s Moerdijk en Rotterdam.

Group Van Loon, opgericht in 1954, is vandaag de grootste onafhankelijke dienstverlener in de regio Antwerpen, in de sector van tankcontainers. Het bedrijf heeft een vestiging op de rechteroever en een op de linkeroever. De activiteiten omvatten reparatie, onderhoud, opslag, opwarming, reiniging en transport van containers. Group Van Loon heeft 240 medewerkers in dienst. Door de overname van Raaphorst komen er een 35-tal bij.

Afgevaardigd bestuurder Günther Van Loon zegt dat het tijd werd voor deze overname. “Om het aantal lege ritten op de route tussen Antwerpen, Moerdijk en Rotterdam te minimaliseren is een grotere schaal noodzakelijk. Door de overname van Gebr. Raaphorst Transport BV zullen we in staat zijn een 4e generatie bedrijf met toegewijde medewerkers  te integreren in onze huidige activiteiten.”

Jan Raaphorst zegt dat er geen familiale opvolging was maar dat ze wilden dat het bedrijf, dat in 1900 werd opgericht, op een behoorlijke manier werd voortgezet. Het familiebedrijf was oorspronkelijk een binnenvaartrederij dat zich nadien meer en meer op vervoer van huifwagens en later op vloeistoffen en tankcontainers is gaan toeleggen.

Van Loon sluit niet uit dat ook in de toekomst verdere uitbreiding volgt, op eigen kracht of in samenwerking met partners uit de sector. Dit om te kunnen blijven inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden.

De naam “Gebr. Raaphorst Transport BV” zal ook in de toekomst in gebruik blijven.