Met Pottwal Publishers zet auteur Marnix Peeters een uitgeefplatform op. Gumption Group uit Kontich ondersteunt het initiatief financieel. Pottwal Publishers is Peeters’ eigen uitgeefinitiatief en vooral ‘geen uitgeverij’.

Pottwall Publishers: een lenig, slagvaardig collectief

Op 6 september brengt Pottwal Publishers Peeters’ nieuwe roman uit: ‘In elke vrouw schuilt haar moeder’. Pottwal Publishers zet creativiteit centraal in het uitgeefproces. De auteurs krijgen een grotere vrijheid van denken en doen. Een wisselend team van freelancetalenten staat in voor de redactie, vormgeving, marketing en promotie. Pottwal Publishers wil het lenige van een collectief van creatievelingen met de slagkracht en ervaring van gevestigde waarden combineren. Gumption steunt het initiatief financieel. Op logistiek vlak werkt Pottwal Publishers samen met WPG Uitgevers België.

Gumption helpt gedreven ondernemers bij de realisatie van hun droom

Andere ondernemingen doen groeien door processen te verbeteren en nieuwe digitale technologie efficiënt in te zetten. Dat is de ambitie van Gumption dat ledenbedrijven via financiële, strategische en operationele ondersteuning ruimte geeft om te focussen op de essentie: hun mensen, klanten en diensten. De Gumption-groep begeleidt vandaag 12 merken met samen 350 medewerkers.

Bart Embrechts, managing partner van Gumption: “Gumption ondersteunt creatieve ondernemers die met slimme inzet van digitale technologie de gebruikerservaring van eindklanten optimaliseren. Meestal situeert zich dat in B2B. Dit ook eens in B2C realiseren leek ons een cool idee. Het partnership met Marnix Peeters was dan ook snel bezegeld.”

Dynamische start-up cultuur

“Wij geloven in de frisse aanpak van makers die totale vrijheid krijgen, geruggensteund door grote spelers die op hun terrein het verschil maken”, vertelt Marnix Peeters, oprichter van Pottwal Publishers. Het uitgeefvak kan wel wat leren van de dynamische start- up cultuur, vindt hij. “Bij Gumption zit innovatie ingebakken in de filosofie. Daarom is het de ideale partner om dit nieuwe idee vorm te geven. Wij zaten meteen op dezelfde golflengte.”

Downloadcode

Schrijvers mogen de digitale trein niet missen, vindt Marnix Peeters. Wie de gedrukte versie van het boek ‘In elke vrouw schuilt haar moeder’ koopt, vindt er een unieke downloadcode in voor het e-boek. “Wij geloven in de kracht van een sterk verhaal. De lezer koopt een verhaal en moet dat verhaal kunnen lezen hoe hij of zij verkiest. De drager is van ondergeschikt belang”, voegt Marnix Peeters eraan toe.