Antwerpen – Hakka, de jonge tech start-up voor container transportbedrijven, zet in op het optimaliseren van transportplanningen door het rituitwisselingsplatform EuroTransCon over te nemen.

Kris Kerremans, ceo van Hakka: “Door de evolutie van de transportsector is er nood aan vernieuwing. Mobiliteit is door de jaren heen een enorm struikelblok geworden. Er rijden te veel vrachtwagens met lege containers op de baan en wij als technologiebedrijf vinden dat het hoog tijd is voor verandering.”

De logische stap voor EuroTransCon

EuroTransCon werd opgericht in 1997 door Kurt Joosen vanuit de noodzaak om een efficiënte rituitwisseling tussen collega’s te organiseren. “Het is mijn wens dat EuroTransCon verder kan groeien en dat wordt nu mogelijk door het over te laten aan het IT-bedrijf Hakka dat zich volledig kan focussen op de verdere groei van het platform”, zegt Kurt Joosen. “Het principe was, en is nog steeds om door betere communicatie ritinformatie uit te wisselen en planning te optimaliseren. Op die manier kan een transporteur actief meewerken aan een vlotter verkeer en een schonere omgeving.”

Oplossingen voor de toekomst

Technologiepartner van Hakka is het in 2007 opgerichte innovatieve ICT-bedrijf Inuits. Met behulp van nieuwe open source technologieën zal Inuits het EuroTransCon platform herbouwen en nieuwe functionaliteiten toevoegen die de 130 leden-transporteurs nog meer kunnen helpen bij het optimaliseren van hun planning.