Hapbit, de IT-provider die in 2005 als eenmanszaak startte onder de naam DRAC, heeft zopas zijn intrek genomen in nieuwe kantoren aan de Eugeen Meeusstraat 75 in Merksem. Op 12 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een gevestigde waarde van kwalitatieve IT-gerelateerde diensten voor zelfstandigen, KMO’s en multinationals.

Stephan Van den Eynde, oprichter en ceo: “Toen mijn levenspartner Jessica Mills bij het bedrijf is gekomen in 2012, betekende dit een belangrijke vooruitgang in de backoffice. Samen met het huidige team heeft Jessica, die nu HR-manager is, ervoor gezorgd dat Hapbit vandaag een goede administratieve basis heeft om op verder te bouwen.”

 

Trouw aan Merksemse bodem

Wat ooit begon in de woning van Van den Eynde aan ‘het Dokske’ is intussen uitgegroeid tot een stevige KMO. De nieuwe kantoren zijn een antwoord op de vraag naar flexibele en innoverende oplossingen en tevens het bewijs van Hapbit’s groei en succes.  Hapbit zorgt voor een positieve vibe in de ondergewaardeerde buurt en brengt op deze manier Merksem graag positief in het nieuws.

“We hebben bewust gekozen voor Merksem,” legt Stephan Van den Eynde uit. “De liefde voor Merksem is te groot om ons elders te willen vestigen. De locatie is de perfecte weergave van de waarden en normen die we met Hapbit willen uitdragen.”

Feest

De opening van het nieuwe gebouw gaat gepaard met een groot feest, meteen een dankbetuiging aan iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg aan het succesverhaal. Van den Eynde onderstreept dat de groei van het bedrijf in de eerste plaats te danken is aan alle enthousiaste medewerkers, trouwe klanten en meedenkende leveranciers.

Voor dit feest werkt Hapbit een concept uit om de ‘Happy Business IT’-feeling over te brengen op haar genodigden, onder wie ook de buurtbewoners. “We willen tonen wat het voor ons betekent om te ondernemen in Antwerpen,” zegt een trotse Stephan Van den Eynde.

Over Hapbit

Hapbit telt momenteel een veertigtal medewerkers en heeft zowel grote internationale bedrijven als lokale kmo’s als klant.
Van den Eynde: “Het objectief is te groeien naar 100+ medewerkers in de komende twee boekjaren.”