Haribo bestelt ventilatiesysteem bij TAC!

tacThe Airconditioning Company (TAC!) uit Wilrijk mag de nieuwe ventilatie-installatie bouwen voor Haribo in Kontich. De snoepjesproducent breidt zijn productie uit en bouwt daartoe een magazijn om tot productieruimte. “Wij zijn uiteraard best gelukkig met dat order”, zegt bedrijfsleider Eric Van Overloop van TAC.

TAC! is meer dan een HVAC-installateur. Het bedrijf probeert met zijn eigen studiedienst ook mee te denken bij de opmaak van nieuwe projecten. De specialisten van TAC! gaan in dit opzicht ook mee in de uitvoering van de airco-installatie of de ventilatie. TAC! werd in 1999 opgezet door Eric Van Overloop die er toen al verscheidene jaren op zitten had in de sector. Verluchting of koeling hadden op dat moment voor hem al lang geen geheimen meer. Hij nam dan ook het initiatief op om zelf in de branche te stappen en met TAC! zijn eigen weg te gaan.

Pakweg 15 jaar later heeft hij al een hele weg afgelegd. De firma stelt nu 19 mensen tewerk en budgetteert voor het lopende jaar een omzet van 4 miljoen euro. TAC! werkt 99% voor bedrijven en instellingen. Het contract met Haribo is nog maar eens een flinke opsteker. “Wij hebben de vakantieperiode aangegepen om de installatie uit te bouwen. Onze ventilatie moet de ruimte koelen en verwarmen en steeds een juiste productietemperatuur verzekeren. Wij hebben in het verleden al enkele kleinere opdrachten voor Haribo uitgevoerd. Wij zijn er blij om dat we nu ook een groot order hebben binnengehaald.”