Haribo zoekt dringend 15 man extra

haribootjeSnoepproducent Haribo uit Kontich zoekt dringend 15 extra personeelsleden. De productie aan spekken wordt begin januari verder opgedreven. Haribo draait nu op twee ploegen maar er moet geregeld ook al eens ’s nachts gewerkt worden.

Spekken zijn heel erg populair. Zeker in Vlaanderen. Maar ook in de rest van Europa, in Engeland bv. De Duitse groep Haribo wil zijn productie in Kontich dan ook verder opvoeren. Van vandaag 7000 ton op jaarbasis naar 10.000 ton. Daartoe worden bijkomende lijnen in gebruik genomen.

“Wij zoeken vooral technische profielen”, zegt hr-manager An Boeckxstaens. “Storingstechnici en productie-operatoren. We willen die per 1 januari e.k. al laten aantreden. We zijn er ons van bewust dat het in het Antwerpse zeker niet makkelijk is om technische mensen te vinden. Maar we gaan ervoor.”

Haribo is een Duitse groep die als snoepproducent in volle expansie is. Het familiebedrijf stelt zo’n 6000 mensen tewerk. Daarvan 100 in Kontich. De lokale vestiging is de vroegere spekkenfabriek Dulcia die in 1996 overgenomen werd.