ANTWERPEN – Het Antwerpse IT consultancy en solutionsbedrijf Team4Talent verstevigt haar positie met de overname van eMenKa. Team4Talent is een dochterbedrijf van Talent-IT en behoort tot de internationale Harvey Nash Group.

eMenKa is een onafhankelijk software consultancybedrijf gespecialiseerd in Microsoft.NET. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Steven Claus, Marcel Aerts en Tjorven Denorme. De M en K in de bedrijfsnaam staan voor Mankracht en Kennis.

“Toen Team4Talent op zoek ging naar een geschikte overnamekandidaat, sprong eMenKa er onmiddellijk boven uit”, vertelt Bart Van Herck, business director van Team4Talent. “Zij hebben op 10 jaar tijd een schitterende reputatie en stabiele klantenbasis uitgebouwd. De combinatie van hun gedegen technische expertise samen met onze dynamiek, kennis en ervaring geeft een zeer positieve wending voor al onze klanten en medewerkers.”

“Door de samenwerking en het combineren van activiteiten kunnen we gezamenlijk sneller groeien dan ieder apart”, vult Jeroen Fries, managing director van Team4Talent, aan.

Sterkere positie

De overname van eMenKa valt in de strategie van Harvey Nash om verder te groeien. De groep verstevigt op deze manier de leidinggevende rol in het Belgische IT Services-landschap.

Steven Claus, managing director van eMenKa: ”De overname ontsluit voor ons nieuwe markten en biedt de mogelijkheid grotere en complexere projecten te verzorgen bij onze klanten. Ook onze medewerkers zijn daarmee gebaat. Wij hebben het volle vertrouwen in een optimale samenwerking.”