Op 6 maart 2018 wordt de prijs voor de ‘Overheidsorganisatie van het Jaar®’ voor de vijfde keer uitgereikt in Brussel. Deze award is een organisatie van EY, in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit jaar staat het Havenbedrijf Antwerpen tussen de finalisten in de categorie ‘Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar®’ 2018.

Juryvoorzitter Bernard Gilliot: “Net zoals privéondernemingen zijn ook overheidsorganisaties continu onderhevig aan de evoluties op de arbeidsmarkt.”

Drie categorieën

Op 18 januari werden de genomineerden voor de prestigieuze prijs ‘Overheidsorganisatie van het Jaar®’ bekend gemaakt. Voor deze lustrumeditie worden zeven overheidsorganisaties voorgedragen die in drie categorieën strijden voor de titel: ‘Federale Overheidsorganisatie van het Jaar’, ‘Regionale Overheidsorganisatie van het Jaar’ en ‘Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar’.
Uit deze drie categorieën wordt uiteindelijk ook een overkoepelende winnaar gekozen. Vorig jaar was de grote winnaar van de awards de FOD Financiën.
Dit jaar zal er ook één ‘Sustainability-prijs’ uitgedeeld worden aan één van deze zeven genomineerden.

Hoe liggen de kaarten?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de FOD Binnenlandse Zaken blijven over voor de categorie ‘Award Federaal’.
Voor de ‘Award Regionaal’ zijn dit het Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen en de Vlaamse Belastingdienst. 
Tenslotte zijn er voor de ‘Award Lokaal’ drie genomineerden: Havenbedrijf Antwerpen, Stad en OCMW Lier en Ville de Wavre. 

Waarom deze erkenning?

Om de onmisbare en ondersteunende kracht van overheidsorganisaties onder de aandacht te brengen, lanceerde EY in 2014 de prijs ‘Overheidsorganisatie van het Jaar®’. Federale, regionale en lokale overheidsorganisaties die uitblinken door hun strategie, klantgerichtheid, effectiviteit, efficiëntie, duurzaamheid, betrouwbaarheid, wendbaarheid, innovatie en samenwerking worden met deze award beloond.

Patrick Rottiers, country managing partner EY België: “De centrale boodschap is dat de overheid een moderne omgeving is waar talentvolle mensen graag werken en waar objectieven en meetbare resultaten richtinggevend zijn. Doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties komen zowel burgers als bedrijven ten goede en zijn een essentiële hefboom voor de Belgische economie. Net zoals met de prestigieuze awards ‘Onderneming van het Jaar®’ en ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar®’, willen we met deze prijs uitmuntende overheidsorganisaties onze blijk van appreciatie tonen en een motiverende boost geven.”