De nieuwe topman van het Havenbedrijf Antwerpen, Jacques Vandermeiren,  heeft zijn directie herschikt. Personeelsdirecteur Pascale Van Hoecke heeft het bedrijf verlaten en COO Christiaan De Block krijgt een adviserende rol. Het Havenbedrijf heeft de wijzigingen in het directiecomité bevestigd. Jacques Vandermeiren staat sinds begin dit jaar aan het hoofd van het havenbedrijf. Hij volgde in die functie Eddy Bruyninckx op die met pensioen ging.
Volgens woordvoerder Annik Dirkx van het Havenbedrijf  heeft personeelsdirecteur Pascale Van Hoecke het bedrijf “in onderling overleg” verlaten.  Christiaan De Block, als COO verantwoordelijk voor alle operationele zaken, krijgt een andere functie. Hij wordt adviseur van de CEO voor nautische zaken.  De nieuwe CEO is ook van oordeel dat een aantal competenties op dit moment niet aanwezig zijn in het Havenbedrijf, zegt de woordvoerder.
Zowel de functie van personeelsdirecteur als die van COO zijn vacant verklaard.  In de tussentijd wordt huidig personeelsmanager Christien Van Vaerenberg personeelsdirecteur ad interim. Rob Smeets, die het sleepbedrijf leidt, wordt COO ad-interim.

En er viel nog meer havennieuws te rapen. Het Deurganckdok in de Waaslandhaven is voortaan in de week de klok rond geopend.  Diverse belanghebbenden in de haven hopen dat op die manier de mobiliteit verbeterd wordt doordat het verkeer van en naar het Deurganckdok zo beter wordt gespreid. Nu moeten vrachtwagens tussen 11.00 uur en 17.00 uur soms urenlang aanschuiven. Het is nog wel afwachten of iedereen zal meewillen, zoals transporteurs en logistieke bedrijven.

22 partijen, waaronder transportbedrijven, terminaluitbaters, sectorfederaties en de Haven van Antwerpen ondertekenden hierover een charter. Vanuit Alfaport, de koepel van private bavenspelers, kwam het pleidooi om als blijk van goodwill en om de actie te steunen de nabijgelegen Liefkenshoektunnel tussen ruwweg 22.00 uur en 5.00 uur goedkoper of zelfs tolvrij te maken.