ANTWERPEN/EDEGEM/BRASSCHAAT/DEURNE/MALLE – De ziekenhuizen UZA in Edegem, AZ Klina in Brasschaat, AZ Monica in Antwerpen en Deurne, AZ Sint-Jozef in Malle, AZ Heilige Familie in Rumst en AZ Sint-Jozef in Bornem en Willebroek bundelen de krachten binnen een nieuw ziekenhuisnetwerk. Dat krijgt de naam Helix.

De samenwerking tussen de zes ziekenhuizen past binnen het gezondheidsbeleid van minister voor Volksgezondheid Maggie De Block. Binnen Helix zullen de partnerziekenhuizen zich engageren om in de brede Antwerpse omgeving samen een volledig aanbod van hoogkwalitatieve zorg tot bij de patiënten te brengen.

“De ziekenhuizen van Helix vullen elkaar qua zorgprofiel en geografische spreiding perfect aan. Elk van de ziekenhuizen behoudt binnen dit netwerk zijn eigenheid en sterkte, maar door de intensieve samenwerking in de vorm van kennisdeling en partnerships kunnen ze verder inzetten op kwaliteitsvolle en toekomstgerichte zorg. Op die manier vinden Antwerpse patiënten alle zorg dicht bij huis”, klinkt het.

Zorg op maat

De zes ziekenhuizen zullen binnen Helix nog meer afspraken maken rond zorgprogramma’s, grote investeringen en ook infrastructuur of apparatuur delen. Daarnaast zullen ze hun expertise delen en inspelen op belangrijke evoluties binnen de gezondheidszorg zoals de digitalisering en transmurale zorg. Helix moet ook in staat zijn om sneller vernieuwende behandelingen en innovatieve technieken tot bij de patiënt brengen. Verder stimuleert het netwerk de tewerkstelling in de regio.

De zes ziekenhuizen zijn samen goed voor 2.310 bedden, 1.332 artsen, 7.695 medewerkers, 1.514.290 ambulante contacten, 171.022 dagopnames en 97.033 opnames.