Helpper is een online ontmoetingsplaats voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagdagelijkse taken.

Voor buurtbewoners is het een manier om hun buurtgenoten een handje toe te steken en meteen een centje bij te verdienen. Dankzij de deeleconomie zorgt Helpper voor een eenvoudige aanpak van thuishulp, die betaalbaar is voor de maatschappij. Helpper is actief in Antwerpen, Edegem en Mortsel.

De taken zijn niet-medisch van aard, en gaan van gezelschap houden, shoppen en koken tot vervoer of de kinderen afhalen van school. Helpper wil op die manier thuishulp eenvoudiger maken voor ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap en drukbezette ouders.

Helpper maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief ondernemerschap op kleinere schaal ondersteunt. François Gerard, oprichter van Helpper: “Tijdens de ziektebegeleiding van mijn vader met ALS voldeed geen enkel van de huidige diensten aan zijn noden. De planning was te rigide, de taken waren te strak afgelijnd en we hadden geen inspraak in wie mijn vader kwam helpen. De complexe organisatie vergt te veel energie, die je liever aan je dierbare besteedt. Met Helpper bieden we een sociaal en flexibel alternatief op hulp die nu vaak via dienstencheques of gezinszorg verloopt. Onze ‘helppers’ mogen een veel bredere waaier aan taken opnemen, en worden niet beperkt door de complexiteit van grote structuren.”

Zoeken naar de juiste match

De kandidaten worden zorgvuldig gescreend. Helpper besteed veel zorg aan het zoeken naar de juiste match. De hulpaanvrager (of ‘helppie’) registreert zich en selecteert de gewenste taken en het tijdstip. Vervolgens gaat Helpper op zoek naar een geschikte persoon (‘helpper’) in de buurt. Helpper werkt structureel samen met ziekenfondsen, woonzorgcentra, huisdokters, apothekers en ziekenhuizen.

Joeri Staessen, Directeur Netwerk en Sales bij Partena Ziekenfonds, legt uit waarom ze met Helpper samenwerken: “Helpper is een sterke aanvulling op het huidige aanbod aan thuishulp. Aan onze klanten die nood hebben aan een flexibele oplossing, raden we aan gebruik te maken van Helpper. Steun krijgen van een buurtbewoner is geruststellend. De helpper is nooit ver weg.”