De stad Antwerpen pakt uit met een nieuwe website: http://www.antwerpenmorgen.be. Op dit  onlineplatform worden de grote plannen en werkzaamheden voor de toekomst in beeld gebracht.

Een voorbeeld van zo’n project is de overkapping van de Ring. Alle info, sfeerverslagen en een stand van zaken per deelzone zijn terug te vinden zijn op de nieuwe website.

Tot op heden was het niet altijd duidelijk welke concrete projecten en grote werkzaamheden er allemaal waren gepland in Antwerpen. Het Antwerps stadsbestuur wil met de nieuwe website duidelijker gaan communiceren welke strategie en visie er achter die projecten schuilgaan.

Burgemeester Bart De Wever: “Het zijn boeiende tijden voor stadsontwikkeling. Steden staan voor grote uitdagingen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de ‘stad van morgen’. Het hoe, wat en waarom voor Antwerpen presenteert de stad nu op een heldere manier op een gloednieuwe website.”

De overkapping van de ring eenvoudig uitgelegd

Alle grote stadsvernieuwingsprojecten zijn terug te vinden op de website. Dit zijn er momenteel meer dan 120. Van projecten waaraan de burger heeft mee gewerkt, worden de resultaten op een transparante manier weergegeven. Bovendien kan voor elk project de historiek op een tijdlijn worden geraadpleegd. Een voorbeeld van een co-creatief verhaal dat duidelijk wordt op de nieuwe website, is de overkapping van de Ring.

De nieuwe website heeft de ambitie om duidelijk en overzichtelijk te zijn zodat de Antwerpenaar snel en efficiënt de informatie vindt die hij zoekt.