Het Antwerpse PlayPass is één van de vijf genomineerde bedrijven voor de titel van ‘Vlaamse ‘Onderneming van het Jaar 2017’.

De finalisten voor de 12de editie zijn, naast PlayPass, Awingu (Gent), Novatech (Olen), Starmeal – The Foodmaker (Westerlo) en Teamleader (Gent). De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 17 oktober.

De Antwerpse onderneming PlayPass maakt ‘slimme’ bandjes die werken met radio frequentie-ID technologie en die gebruikt kunnen worden voor toegangscontrole, accreditatiemanagement, cashloze betalingen, op festivals, concerten, sportevents, enz. Het softwarebedrijf werd opgericht in 2012 en is actief in 16 landen verspreid over vijf continenten. Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group zijn enkele van hun klanten. Hun omzet bedraagt 2,3 miljoen € en het bedrijf heeft 30 medewerkers in dienst.

Prijs dient om ondernemingen te stimuleren om te groeien

Met de prijs wil de Vlaamse Regering voor het 12de jaar veelbelovende ondernemingen met groeicapaciteit inspireren en stimuleren om verder te ontwikkelen. De genomineerden werden op basis van verschillende selectiecriteria verkozen door een professionele jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels, hoofdeconoom van Econopolis.

“Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ willen wij de motor van onze economie en welvaart een duwtje in de rug geven : ondernemers. Wij willen beloftevolle ondernemingen belonen voor de mooie prestaties die ze al geleverd hebben en hen stimuleren om te blijven investeren, groeien en vernieuwen,” zegt Stefan Olivier – vennoot en Markets Leader EY België. EY is de initiatiefnemer van het event, samen met De Tijd en BNP-Paribas-Fortis.