Himmos moderniseert skyline van Antwerpen

sergeProjectontwikkelaar Himmos heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 9,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het Antwerpse bedrijf zag daarbij zijn bedrijfsopbrengsten flink minderen tot nog “maar” 7,6 miljoen euro. In de vastgoedsector worden de cijfers nu eenmaal sterk vertekend door de factuele opleveringen van projecten.

Himmos
tekent al vele jaren mee voor de restyling van Antwerpen als vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft alvast zijn stempel gedrukt op de heropleving van de kaaien bv. Verscheidene grootschalige projecten geven de stad een moderne aanblik.

De man achter Himmos is Serge Hannecart die zijn onderneming in 1989 oprichtte, ze doorverkocht aan de Nederlandse bouwgroep Heijmans om die in 2010 terug te kopen. Partner in crime is Jaap Rosen Jacobson, de ex-topman van VLM die Himmos mee controleert  als aandeelhouder.

L.I.F.E. (Living in funky environments) stuurt Himmos mee als vastgoedgroep. Projecten als Student Life (studentenkoten), Land voor Life (grondbank) en Invest for Life (beheersmaatschappij voor investeringsvastgoed) zorgen voor de nodige diversificatie in de activiteiten.