HistoGeneX met hoofdkantoor in Wilrijk, gespecialiseerd in toegepast kankeronderzoek, zet zijn exponentiële groei verder en investeert in een gloednieuw laboratoriumgebouw.

“Dit nieuw labogebouw (4.200m²) laat toe om onze 125 medewerkers efficiënt te laten samenwerken. Onze centrale locatie trekt wetenschappers vanuit heel België aan en versterkt onze samenwerking met de universitaire centra. Innovatie is onze drijfveer en met de innovatiesteun die we de Vlaamse overheid ontvangen, zetten we grote internationale stappen voorwaarts in de verdere ontwikkeling en het onderzoek van kankertesten”, zegt Dr. Mark Kockx.

De officiële opening van het nieuw laboratorium gebouw is gepland op dinsdag 27 juni, 2017 in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters.

HistoGeneX is actief in de ontwikkeling, het onderzoek en het op de markt brengen van nieuwe kankertesten. Het bedrijf analyseert weefselstalen afkomstig uit klinische studies wereldwijd en is hierdoor betrokken in oncologie programma’s van een groot aantal spelers in de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en universitaire onderzoeksgroepen. Als dienstverlener heeft HistoGeneX als doel de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten wereldwijd te verbeteren door kwalitatief hoog en innoverend onderzoek te leveren.

HistoGeneX werd in 2001 opgericht door Dr. Mark Kockx, ceo en chief medical officer.
Dr. Kockx is een internationaal erkende patholoog-wetenschapper die in de voorhoede van gepersonaliseerde geneeskundige ontwikkelingen heeft geopereerd. Hij blijft aan de leiding van initiatieven om biomerker analysepraktijken te standaardiseren naast het aanpassen van nieuwe technologieën.
HistoGenex heeft nog een filiaal in de Verenigde Staten in de omgeving van Chicago.