De Hobokense ondernemers hebben een wenslijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen.  De prioriteitenlijst werd opgesteld tijdens een ondernemersdebat georganiseerd door de organisatie ‘OndernemeninHoboken’.

De lijst is bestemd voor District Hoboken & Stad Antwerpen. De lijst wordt overhandigd aan de verschillende politieke partijen.

In 2 werkgroepen werden alle punten besproken die voor ondernemers van belang zijn om beter te kunnen ondernemen in Hoboken. Er werden zowel punten aangehaald rond retail en horeca als rond KMO en industrie. Mobiliteit en communicatie kwamen, niet geheel onverwacht, als belangrijkste thema’s uit het debat.

Wat Mobiliteit betreft zijn er 2 prioriteiten.

1.       De werken in het centrum van Hoboken rond het masterplan: communicatie, planning & heldere en ludieke signalisatie

2.       Doorstroming van het verkeer in- en uit Hoboken 

Rond communicatie willen de ondernemers de strategische ligging van Hoboken (vlakbij de Stad, E17, A12 en E19) en de bijna 40.000 inwoners (en potentiële klanten) meer benadrukken. 

De schepenen Koen Kennis (N-VA) en Caroline Bastiaens (CD&V), districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) en districtschepen Tom De Boeck hebben toegezegd de prioriteitenlijst in ontvangst te zullen nemen.