Iedereen maakt het wel eens mee: je rijdt tegen een paaltje, of erger, en je auto vertoont enkele lelijke deuken of schrammen. De carrossier maar bellen dan, en een afspraak maken voor de herstelling. Leuk is anders, want zo’n bezoekje aan een carrosseriebedrijf betekent meestal een flinke snee in je portemonnee. Om die rekening wat te verlichten is er nu de website www.ikhebautoschade.be.

Deze Antwerpse startup is door Startit@KBC geselecteerd en is actief sinds februari. Er zijn momenteel vier mensen aan de slag en sinds de start hebben ze al 150 mensen kunnen helpen. Het business-idee is simpel: tussenpersoon spelen tussen mensen die schade hebben aan hun auto en carrosserieherstellers. “Mensen die autoschade hebben kunnen via onze site een beschrijving van de schade geven en foto’s van de schade uploaden. Wij sturen dat dan door naar de carrosseriebedrijven, die dan een offerte maken” zegt Jorn Verhaegen, die samen met Mathijs Cop de initiatiefnemer is van de site.

Door het schadegeval voor te leggen aan verschillende herstellingsbedrijven gaat de concurrentie spelen en zouden normaal de prijzen moeten dalen. “We stellen vooral vast dat de prijs wordt bepaald door de werkdruk die het carrosseriebedrijf in kwestie heeft en de hersteltechnieken die hij hanteert. Als het bedrijf een wat kalmere periode kent zal de prijs ook wel wat lager uitvallen”, zegt Jorn. “Heel wat carrosseriebedrijven uit de provincie Antwerpen werken ook mee. Er zijn er tot nu toe maar twee die de boot afhouden.”

De site is bedoeld voor particulieren maar de initiatiefnemers sluiten niet uit dat autoleasebedrijven en fleetowners in de toekomst ook van hun diensten gebruik zullen maken. “Ook zij zijn voortdurend op zoek naar de goedkoopste oplossingen” zegt Jorn Verhaegen.

In de huidige opstartperiode rekent de site geen onkosten aan. Vanaf volgende maand gaat er een volledig vernieuwde site in de lucht en dan is het wel de bedoeling dat de carrosseriebedrijven die opdrachten binnenhalen een percentage van het factuurbedrag aan de site betalen. Op die site komt dan ook de mogelijkheid voor de gebruikers om een beoordeling van het geleverde carrosseriewerk te geven.

 

De initiatiefnemers zijn momenteel op zoek naar eerste investeringen om uit te breiden naar andere provincies.

Meer info vindt u hier.