Hoogmis voor beleggers in Antwerpen

congresToch nog even je agenda verifiëren. Zaterdag 26 april e.k. gaat de traditionele hoogmis van de Vlaamse beleggers door in Metropolis in Antwerpen. Iedereen die direct of indirect betrokken is bij het beursgebeuren is er op het appèl.

De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) organiseert al vele jaren naeen traditioneel een groot lentecongres. Zo’n 1500 actieve beleggers en VFB-leden melden zich dan aan voor de voordrachten en de workshops over aandelen en ondernemingen. De VFB telt zowat 7000 leden. Op de al even traditionele opening met koffie van Miko ontmoeten ze veelal hun vrienden en relaties die net als zij bezig zijn met koers/winstverhoudingen en allerhande financiële ratio’s. In de centrale hall van de congresgebouw van Metropolis kunnen ze nadien de tientallen stands van bedrijven en financiële instellingen afschuimen, op zoek naar tips en meer informatie.

Voorzitter Paul Huybrechts schuwt tijdens zijn openingstoespraak veelal nooit de actualiteit. Hij zal ongetwijfeld weer voldoende materiaal bijeen hebben om de belangen van de beleggers mee uit te dragen.

Het programma geeft verscheidene toonaangevende sprekers aan:
* BASF: Wouter De Geest
* Agfga-Gevaert: Christian Reinaudo
* Solvay: Karim Hajjar
* Greenyard Foods: Marleen Vaesen
* Elia: Jacques Vandermeiren
* Recticel: Olivier Chapelle
* Morningstar: Alex Morozov
* Leaseinvest: Michel van Geyte
* Bpost: Koen Van Gerven
* Vasco Data Security: Jan Valcke
* KBC Groep: Johan Thijs

Tijdens de biotechnologieconferentie hebben Patrick Van Beneden en Stefaan Genoe het over Ablynx, Galapagos, Prosensa, TOGenix en Johnson & Johnson.

Er worden tevens workshops georganiseerd over Excelco, Argenta, ABN Amro, Saxo Bank, Quest for Growth en Pareto Financial Planning.

De hoogmis wordt al even traditioneel afgesloten met Duvel en Vedett.

De deelname aan het congres is voorbehouden voor VFB-leden (36 euro). Vandaag kun je als niet-lid inschrijven met het gecombineerde bedrag voor het lidmaatschap en het congres (55 euro). Ongetwijfeld een goede belegging.