Horloges en de nostalgie van de Red Star Line

horlogeStijlvolle horloges zijn weer ‘in’. Nogal wat liefhebbers zullen dan ook ongetwijfeld belangstelling vertonen voor de Red Star Line Watch Collection die Ronald Steffen op de markt gezet heeft. Ondernemingen kunnen ze kopen om ze als gepersonalsieerd geschenk te geven aan hun belangrijke klanten en relaties.

De Red Star Line zal in de komende weken vaak in de belangstelling staan. De opening van het museum in Antwerpen moet normaal duizenden toeristen en geïnteresseerden aantrekken die mee de sfeer van de massale emigratie naar Amerika zullen willen proeven. Liefst 2,6 miljoen mensen namen in die jaren de boot om uit te wijken naar het land waar alles mogelijk was.

Ronald Steffen heeft daar al enkele tijd terug op geanticipeerd met de idee om ook een eigen lijn aan horloges uit te brengen die nostalgisch ingepast kan worden in het tijdskader 1873/1934. Ronald Steffen (Schoten) komt uit de grafische wereld, deed aan reclame en was ook actief als fotograaf. Zijn fotostudio in Antwerpen heeft een sterke reputatie in professionele middens. “Vanuit die wereld waarin we ook geregeld industriële ontwerpen uittekenden ben ik finaal zo’n zeven jaar terug ook eigen horlogelijnen beginnen tekenen. Ik ben niet toevallig van Zwitserse komaf. Dat klikt dus ergens wel. Ik deed zowel horloges als juwelen.”

Met de Red Star Line Watch Collection hebben Ronald Steffen en zijn bedrijf Quality Productions kennelijk een schitterend idee in de markt gezet. Dat blijkt alvast uit de grote belangstelling voor de gemummerde reeks van de eerste 50 exemplaren die in enkele tijd helemaal verkocht was. Met prijzen van 169 en 179 euro ligt de markt trouwens helemaal open.

Met zijn horloges heeft Ronald Steffen overigens ook voor kwaliteit gezorgd. De ingebouwde Japanse quarts-technologie staat voor degelijkheid. De speciaal ontworpen doos en al het verkoopsmateriaal is aangemaakt door het eigen bureau.

Speciaal voor ondernemingen kunnen de horloges ook gepersonaliseerd worden met bedrijfsemblemen. Meteen een uniek relatiegeschenk.