Awards voor schrijnwerk en interieurbouw

houtJos Heylen uit Edegem en het technisch instituut Gitok in Kalmthout kregen in hun categorie de “Schrijnwerk Award” toegekend. De Schrijnwerk Award bekroont vakmanschap binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector.

Jos Heylen werd in de categorie Interieurbouw bekroond voor een project in een nieuwbouw villa ten noorden van Antwerpen. De professionele jury was onder de indruk van “de intelligente manier waarop hout verwerkt werd in het interieur. Het strakke lijnenspel en de integratie van verscheidene moderne technieken in het geheel bleken overtuigende elementen.”

Het technisch instituut Gitok uit Kalmhout scoorde met zijn project toeristentoren in een natuurgebied in Wuustwezel. Het ging erom dat “de school duurzaam hout verwerkt heeft in de bouw van de toren en het geheel naderhand nabehandeld heeft met natuurlijke producten.”

In de categorie Aluminium schrijnwerk ging de prijs naar de Group Ceyssens uit Heusden-Zolder. Schrijnwerkerij Fierens uit Zédelgem won de prijs in de categorie Timmer- en schrijnwerk. De speciale prijs lakwerk ging naar de firma Clement uit Bellingen.

De prijzen werd uitgereikt door het blad Schrijnwerk/Menuiserie. Het magazine positioneert zich als hét vakblad voor de Belgische hout-, pvc- en aluminiumsector. Het blad verschijnt 10 keer per jaar en heeft een oplage van 13.000 exemplaren, goed voor 20.800 lezers onder wie schrijnwerkers, interieurbouwers, houthandels, parketteurs, glaszetters, plafonneurs en fabrikanten, invoerders en groothandelaars uit de sector. Het blad wordt uitgegeven door de Professional Media Group.

Foto: De bouw van de toeristentoren in Wuustwezel.